18 Eylül 2010 Cumartesi

İptal Olan Sadece Kpss Değil

"Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey, sizin için hayırlıdır. Ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz"
(Bakara, 216)


Aslında başka bir yazı yazma planım vardı bugün. Lakin dünkü gelişmelerden sonra vazgeçtim. Sıcağı sıcağına başka bir yazı yazamazdım. Malum Kpss iptal oldu. Yüksek alanlar da düşük alanlar da biliyordu iptal olacağını. Ama kimimiz kendimizi kandırdık "İptal olmaz" diye. Neyse efendim, insanın bazen yapacak bir şeyi kalmaz. "Kadere teslim olmak" gerekir kimi zaman. Peygamberimiz(sav)'in de dediği gibi: "Gerçek sabır, musibetin şokunu ilk yediğin andır." Vardır bunda da bilmediğimiz bir hayır, deyip sınava tekrar hazırlanacağız. Lakin iptal olan sadece Kpss olmadı maalesef.

İnsanoğlu "ahir zaman"da olduğunu -sanki iddiaya girmiş gibi- göstere göstere belli ediyor. İddiaya girmiş gibi kelamı aslında pek de yanlış olmadı. "İnsan şeytan"ların çoğaldığı bir zamanda bu durum gayet normal gözüküyor. Evet, Kpss iptal oldu ama bununla birlikte "hayaller" de iptal oldu. "Kul hakkı" iptal oldu tekrar, "güven" iptal oldu, "adalet" iptal oldu. Hadi sınavı bir daha yapabilirsiniz ama bu iptallerin geri gelmesi kıyamete kadar mümkün olmayabilir. Zaten bizim tek tesellimiz de Rabbimizin her şeyi görmesi. Eninde sonunda gerçeğin sırası gelecek.

Yazıyı uzatmayacağım. Benim asıl amacım konuyla ilgili şu fıkrayı hatırlatmaktı:
Bir subay, sırayı bozan bir eri tokatlayınca Tolstoy, "Utanmıyor musun" diye çıkışır meslektaşına, "İnsana böyle muamele edilir mi? İncil'i okumadın mı sen?"
Elcevap: "Beni İncil değil, askeri yönetmelik ilgilendirir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder