19 Eylül 2010 Pazar

Fatmagül'ün Suçu Mu Bizim Suçumuz Mu?

Quid rides? De te fabula narratur.
Ne gülüyorsun? Anlattığım senin hikayen.
(Horatius, Hiciv I)

Ülkemizde rezaletler bırakın diz boyunu, boynumuza kadar geldi artık. Hangi birini sayalım? Son Kpss rezaletiyle beraber başımıza bir de Fatmagül çıktı. Dizi, tamamen "tecavüz" sahnesiyle tanıtıldı ve onun reklamları yapıldı. Bu kadar rezil bir konuyla gündeme oturan diziden ne beklersiniz?

İnternetten okuduğum kadarıyla 44 saat içinde 5 defa tekrarı yapılmış bu dizinin. Bu demek oluyor ki hem sabah hem öğleden sonra tekrarı var. Gece de yayınlanmış olabilir. Okuduğum yorumlarda da şu meşhur tecavüz sahnesinin gayet sert olduğu yazıyordu. Yani çocuğunuzun gündüz televizyon izlerken "Aaa anne, ırza tecavüz böyle mi oluyor?" dediğini işitebilirsiniz her an. Sanırım artık sansür kalktı televizyonlarda. Yoksa kalkan sansür değil de "utanma duygusu" mu?

Ülkemiz maalesef yozlaşma yolunda emin adımlarla ilerliyor günden güne. Bunun en büyük nedenlerinden biri de "televizyon". Yapılan programlardaki, gösterilen dizilerdeki ahlaksızlıkların hangi birisini sayalım burada? Türlü türlü ahlaksızlıklar ve şenaatler, gayet normal bir şeymiş gibi gösteriliyor. Aile değerlerimiz yok ediliyor. Böylece bilinçaltlarına girilerek, insanlar günah işlemeye sevk ediliyor. Bunun sonucunda da her gün şu tür haberlere rastlıyoruz: "...tecavüz edip öldürdü", "...yaşındaki çocuğa taciz", "....yengesiyle kaçtı". Ve daha onlarca benzer haber, hem de her gün.

Peki Fatmagül'ün suçu ne? Suç, Fatmagül'de değil. Fatmagül'ü bu hale sürükleyen biziz. Onun üzerinden rant sağlamaya çalışanlar da biziz. Her şeyi normal gibi göstermeye çalışan da biziz. Lütfen, bu iğrenç dizileri -yorum yapmak için bile olsa- izlemeyelim. Biz izledikçe devamı geliyor. Biz izledikçe bu iş üzerinden rant sağlamaya çalışanlar para kazanıyor. Biz izledikçe bozuluyoruz. Biz izledikçe bu hale geliyoruz!..

Dipnot: Fatmagül'ü canlandıran başroldeki hanımefendi de "televizyonda ahlaksızlık"la ismini özdeşleştirdi oynadığı son iki diziyle. Kendisini ayrıca tebrik ediyorum! Sanal alemde de şöyle bir yoruma rastlamıştım:
- Fatmagül'ün suçu ne?
- Önceden Bihter olmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder